علی مطهری در نامهای سرگشاده به مهندس میرحسین موسوی با اشاره به اینکه وی در اظهارات خود دردها را خوب بیان کرده اما درمان را نه، رفتار وی و کروبی را مانعی برای اصلاحات مورد نظر بسیاری از دلسوزان انقلاب دانسته است.
دکتر علی مطهری، نماینده تهران در مجلس در پی مصاحبه اخیر مهندس موسوی کاندیدای معترض نتایج انتخابات در نامهای خطاب به وی آوردهاست: با اهداء سلام، مصاحبه جنابعالی با پایگاه اطلاعرسانی کلمه که بیشتر به یک بیانیه شبیه است نظر به اینکه در آستانه راهپیمایی 22 بهمن صادر شدهاست، طبعاً هدفدار بوده و دارای آثار عملی مثبت و منفی خواهد بود. لذا مناسب است که این نامه را به صورت سرگشاده بنگارم.
فرزند شهید مطهری در نامه سرگشاده خود آوردهاست: به عقیده اینجانب شما در این بیانیه دردها را خوب بیان کردهاید اما درمان را نه. روح بیانیه و جان کلام شما این است که ما برای اصلاح به میدان آمدهایم نه برای انتقامگیری یا کسب قدرت و یا ویرانگری . این امر میتواند محور وحدت و هدف مشترک اطراف بحران سیاسی کنونی باشد، خصوصاً که اصلاح مستمر اجتماعی یکی از ارکان تعلیمات اسلامی است که از آن به «امر به معروف و نهی از منکر» تعبیر میشود. اما این هدف از چه راه بهتر تأمین میشود؟ شما در بیانیههای خود از قانونگریزی دولت و تمایل آن به استبداد و پاسخگو نبودن آن در مقابل مجلس و قوه قضائیه سخن گفتهاید ، همچنان که اشارات و تصریحاتی به خشونتورزی و کم توجهی مدیران این بحران به حقوق مردم داشتهاید.
در ادامه نامه میخوانیم : آیا فکر نمیکنید که خاطیان این دو حوزه برای استمرار و توجیه تخلفات خود، خواهان ادامه وضع موجود هستند و آرامش و وحدت ملی سم مهلک برای آنها است؟ آیا فکر نمیکنید که وضع موجود، دست نظام و بسیاری از مصلحان مجلس و قوه قضائیه را برای برخورد با این خاطیان بسته است؟ مثلاً در شرایط عادی امکان سؤال از رئیس جمهور درباره برخی قانون گریزیها و رهاسازی و لیبرالسیم فرهنگی وجود دارد اما اکنون چون این گونه اقدامات قانونی، همراهی با سران معترض و موجب تشدید بحران تلقی میشود، زمینه پذیرش آن در میان نمایندگان مجلس و مردم ضعیف است. ( البته اینها به معنی نفی نقاط مثبت و تلاش صادقانه این دولت نیست.)
علی مطهری در ادامه نامه ابراز عقیده کردهاست : پس باید قبول کنید که جنابعالی و جناب آقای کروبی تبدیل به مانعی برای اصلاحات مورد نظر خودتان و بسیاری از دلسوزان انقلاب اسلامی شدهاید. عضو کمیسیون فرهنگی مجلس با بیان اینکه "اینجانب حدس قوی دارم که رهبری گرانقدر انقلاب اسلامی اگر خیالشان از ناحیه شما دو بزرگوار راحت شود به سراغ خودکامگیهای دیگران، خطاهای بزرگوار سوم یعنی رئیس جمهور محترم و نیز خطاهای برخی افراطیهای مدعی اصولگرایی خواهند رفت" افزوده است: لااقل چندماهی امتحان کنید، اگر اینگونه نبود به راه خود که آن را بینتیجه و مضر میدانم ادامه دهید. خودتان در بیانیه آوردهاید که حجم اخبار اقتصادی و اجتماعی در مقایسه با اخبار سیاسی اندک است. این جمله مؤیدی است بر مدعای ما که بحران کنونی مانعی است برای ارزیابی و نظارت بر عملکرد اقتصادی و اجتماعی دولت و پاسخگو بودن آن.
در ادامه آمدهاست: در بیانیه شما نکات مثبت و گامهایی به سوی اتحاد و رفع بحران دیده میشود مانند محکوم کردن رسانههای بیگانه، تبری از شعارهای ضد اسلام و جدا کردن راه خود از راه خارجنشینان از همه مهمتر تأکید بر التزام به قانون اساسی، گرچه یکی از اصول قانون اساسی اصل ولایت فقیه است و مطابق آن باید در معضلات اجتماعی و سیاسی نظر رهبری را فصلالخطاب بدانیم هرچند قانع نشده باشیم و در بیانیه شما به این اصل توجه لازم مبذول نشدهاست.
علی مطهری در بخش پایانی نامه خود خطاب به میرحسین موسوی آوردهاست: از سوی دیگر بخشی از این بیانیه نشان میدهد که جنابعالی میلی به پایان یافتن این بحران ندارید و مایلید این شعله هر چند کم سوتر همچنان افروخته باشد، البته به زعم خود برای دفاع از حقوق مردم. در حالی که با فراهم شدن زمینه مناسب برای قانونگریزی و بستهشدن دست مصلحان قانونی، حقوق مردم به شکل دیگری پایمال میشود و با بهرهگیری دشمنان خارجی از این بحران، اقتدار نظام اسلامی و منافع ملی نیز آسیب می بیند. رهبر بزرگوارمان در نطق اخیر خود از اقدامات جناب عالی و جناب آقای کروبی به «غفلت» تعبیر کردند، همان چیزی که اینجانب در مناظره تلویزیونی به «لغزش سیاسی» تعبیر کردم و برخی بر من خرده گرفتند که کار اینها بالاتر از لغزش بوده است، در حالی که تعبیر «غفلت» ملایمتر به نظر میرسد. به هر حال اینها علامتهایی است که ایشان به شما میدهند برای تغییر مسیر و تقویت وحدت ملی.
نماینده مردم تهران در مجلس در انتهای نامه خود آوردهاست: امیدوارم این فرصتها مغتنم شمردهشود و اولین اثر آن این باشد که راه پیمایی 22 بهمن مظهر وحدت ملی و نقطه پایان بحران خود ساخته کنونی باشد. این حادثه مبارک را دور نمیبینم زیرا جنابعالی را پیرو امام علی علیه السلام میدانم. فرضاً در ماجرای اخیر حق تماماً به جانب شما باشد باید مانند امیرالمؤمنین به خاطر حفظ اسلام و وحدت اسلامی از حق خود بگذرید و البته حقوق عمومی در جای خود پیگیری خواهد شد. از جنابعالی با سابقه خوب در انقلاب اسلامی، این انتظار دور از ذهن نیست.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر